cam-akupunkturAtt lindra smärta och behandla vissa sjukdomstillstånd med akupunktur är en mångtusenårig kinesisk läkekonst, och är numera en helt accepterad behandlingsform även i västvärlden. Naturligtvis är akupunktur godkänd av Socialstyrelsen.

Effektiv smärtlindning

Akupunkturbehandling ges för att lindra i princip alla former av smärta som till exempel muskel- och ledsmärtor och smärta i samband med neurologiska sjukdomar. Det kan också användas vid PMS-, graviditets- och klimakteriebesvär, migrän, illamående och olika typer av idrottskador. Akupunktur kan dessutom lindra astma och allergi samt hjälpa dig som vill sluta röka.

Frigör endorfin

Innan behandlingen påbörjas ska vi tillsammans ha utrett smärtan eller orsaken till sjukdomen. Behandlingen går sedan till så att nålar sätts in i särskilda akupunkturpunkter. Då ökar produktionen av bland annat endorfin som kan liknas vid kroppens egen morfin vilket bidrar till att smärtan minskar. Dessutom ökar blodcirkulationen i området där nålen sitter. Nålarna sitter på plats från en kvart till bortåt en halvtimme och behandlingen bör upprepas några gånger.

Avsikten med akupunktur är att påverka ditt energiflöde. En behandling löser upp energiblockeringar, och leder bort överflödig energi från vissa områden till områden med för litet energi. Målet är att nå energetiskt balans.

Här på Carlstad Altenativ Medicin får varje person en individuell behandling baserat på sitt speciella behov.